Andre Kohn gyermekévei és tanulmányai

 

A három dinamikus erő – a kultúra, a környezet és a tehetség  kombinációjának köszönhető, hogy napjaink egyik legkedveltebb festőművésze legyen. Andre Kohn egy művész családba született, és gyermekkorát családjával a Kaszpi-tenger közelében töltötte, Dél-Oroszországban.  Édesanyja hegedűművész, édesapja pedig, egy jegyzett nyelvész és író volt. Ez a családban erőteljesen jelenlévő művészetekkel áthatott légkör, és a szülők ösztönözték egyetlen gyermeküket, hogy maga is keresse meg, a saját művészi tehetségének lehetőségeit, határait. Gyermekkorában szerény körülmények között élt a család, de a család kicsi, egyszobás otthona festmények, szobrok és könyvek gazdag lelőhelye volt. A kis Andre, már gyermekkorában megtanulta hogy a kreativitás és a művészetek az egyetlen igazi vagyon.

Mindig tehetséges volt a rajzolás és a festés terén, Kohn professzionális művészeti oktatásának kezdete 15 éves korában kezdődött, amikor Moszkva legelismertebb impresszionista és szocialista realista művészeinek iskolájába kerülhetett tanulni. Itt a művészeti képzés igen sokrétű volt, ennek köszönhetően a fiatal Andre, a kulturális és művészeti tehetség kibontakoztatása érdekében, szinte az összes művészetben, beleértve a balettet, az irodalmat, a zenét és a festészetet, jártasságot szerzett.

Ezt követően a moszkvai egyetemen, folytatott klasszikus művészeti tanulmányokat, ahol az utolsó nagy Orosz impresszionista generáció mestereitől tanulhatott. Kohn szeretettel emlékszik az egyetem fenséges légkörére. 

„Az itt összesűrűsödött tapasztalat teljesen egyedülálló” – mondja. 

„Az intézmény hangulatát meghatározzák a hatalmas oszlopok, a márványpadlók és a falak, melyek az építészet mesterművei közé tartoznak. Eközben az orosz művészeti élet legnagyobb élő legendái sétálgattak a csarnokban, miközben megvitatták az aktuális munkáikat. Kiváltság volt, hogy ott legyek, és ez alapozta meg az egész karrieremet.”

Andre Kohn karrierje, és az Amerikai évek

 

A sors azonban hamarosan drámai módon változtatta meg a fiatal művész életét és művészetét. Apja, aki hivatása szerint az orosz hadseregben szolgált ezredesi rangban, az első jelölt volt, aki részt vett a hidegháború utáni tisztviselői csereprogramban az amerikai Air War College-ban, Montgomeryben, Alabama Államban. 

1993-ban, miközben Kohn Amerikában volt, hogy meglátogassa szüleit, apja bejelentette szándékát, hogy letelepedik az Egyesült Államokban. Hirtelen a fiatal művész ráébredt, hogy soha többé nem engedheti meg, hogy visszatérjen a hazájába.

Az amerikai művészeti közönségnek és a médiának kevés időre volt szüksége, hogy felfedezze Kohn érett, friss figuratív festészetét. Első önálló kiállítása azonnali érdeklődést váltott ki a munkája iránt, és segítette a Kohn művészi beilleszkedését új hazájában. 

Napjainkban Kohn, a Figuratív Impresszionizmus egyik első számú vezető művésze, amely az emberi forma összetettségét és egyszerűségét kívánja megragadni. „A saját egyedi, költői értelmezésemet keresem” – mondja. – “Arra törekszem, hogy normális értékek között megtaláljam a rendkívüli dolgokat”.

Kohn utánozhatatlan festészetében, a személyesen kifejlesztett stílusa és a forma egyedi értelmezése ellenére, tettenérhetők művészeti oktatásának alapjai. Arizonai otthonából Kohn gyakran utazik inspirációt gyűjteni szerte a világban, és rendszeresen visszatér Franciaországba, hogy bővítse, klasszikus művészeti tanulmányait. Utazásai miatt széles körben népszerű stílusa, Európában is erőteljes hatással van a modern impresszionizmus kiéghetetlen fáklyájára.

Kohn munkáit jelenleg az Egyesült Államokban, a legnagyobb prémium galériák képviselik, és rendszeresen részt vesz meghívások után kiállításokon is. 

Elismert művészeti kiadványok gyakori szereplője, számos magán, vállalati és állandó múzeumi gyűjteményekben szerepelnek alkotásai világszerte. 

Andre jelenleg az Arizona Scottsdale-i otthonában lakik és fest, ahol saját galériája van: Andre Kohn Fine Art néven.

A következő blogbejegyzésben (IDE KATTINTVA OLVASHATOD) az impasto technikáról olvashatsz!

Most pedig tekintsd meg itt lentebb, Andre Kohn néhány gyönyörű festményét!

Andre Kohn munkái

 

További információk Andre Kohnról

Ha ez még nem volt elég, akkor lehetőséged van megismerni azt a különleges festőtechnikát, amellyel Kohn is készíti alkotásait!

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg a Facebookon!

Te ismerted Andre Kohn munkáit? Mi a véleményed e nagyszerű művészről? Várom gondolataidat itt lentebb, a hozzászólások között!

További információk Andre Kohnról

Ha ez még nem volt elég, akkor lehetőséged van megismerni azt a különleges festőtechnikát, amellyel Kohn is készíti alkotásait!