Fabian Perez 1967-ben született Buenos Airesben, Argentínában. Nehéz gyermekkora volt, szerencsejátékos apja miatt, aki éjszakai bárokat üzemeltetett. Gyakori eset volt, hogy apját elvitték a rendőrök, és bebörtönözték. Sok esetben a helyi rendőr őrsökön, vagy bárokban kellett gyermekként az apját keresnie.

 

Fabian Perez munka közben

 

Fabian anyja viszont művész volt, és fiát is arra biztatta, hogy a művészet irányába fejlessze tehetségét. Így nagyon sokat rajzolt gyermekkorától kezdve. Másik nagy szenvedélye a labdarúgás éa a harcművészetek gyakorlása volt.

Középiskolai tanulmányait nem fejezte be, de a művészetek terén tovább képezte magát, művészeti tanfolyamok és autodidakta önképzés útján.

 

A képeken a fiatal Perez és mestere Oscar Higa láthatók

 

Ebben az időszakban vesztette el szüleit is, közben karate oktatóként próbálta fenntartani magát, amikor találkozott Oscar Higa Japán karate mesterrel, aki mentora, barátja, és egyben apja helyett apja lett.

Egy idő után a mester Európába, Velencébe utazott így Fabian magára maradt. Ekkortájt Rióban, nomád életet élt, a helyi strandokon húzta meg magát. Majd hamarosan követte Mesterét, és maga is Padovába utazott.

 

 

 

 

Fabian Perez festőtechnikái

Kattints a gombra és kérjél még több infót az argentin művészről. Megismerheted festőtechnikáját és megnézhetsz egy szép videó összeállítást is festészetéről, és egy Perez kép festésébe is bepillantást nyerhetsz.

Olaszországban újra komolyabban kezdett foglalkozni a festészettel, de még mindíg arról álmodozott, hogy maga is karate mester lesz egy napon. Közben hogy fenntartsa saját magát, elkezdte műveit a turistáknak árulni, és sikeresen létrejött néhány kiállítása is. A turisták közt egyre népszerűbbek lettek festményei.

Olaszországban összesen 7 évet töltött, majd ezt követően Japánba utazott, hogy karate tudását tovább mélyítse. Ekkor kezdett a karate mellett Shodo művészetének gyakorlását is. A Shodo a kalligráfia Japán művészetét jelenti.

A shodo inspirálta Perez esetében az absztrakt formák és a figurális ábrázolás speciális ötvözetét. A lendületes, expresszív ecsetkezelés is ebből alakult ki.

A művész jelenleg, Los Angelesben él és alkot, feleségével és 3 gyermekükkel.

Alább néhány szép festmény Fabian Perez munkásságából.

 

 

 

 

Hamarosan elérhető lesz a következő blogbejegyzés itt az Online Festőművész Magazinon, ahol Fabian Perez alkotói módszerét mutatjuk be kicsit részletesebben.

Addig is nézd meg azt a két videót ahol festményeit és egy Fabian Perez kép festésének néhány pillanatát nézheted meg.

KATTINTS IDE A VIDEÓK MEGNÉZÉSÉHEZ!

 

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg a facebookon!

 

Neked hogy tetszenek Fabian Perez alkotásai? Alul a hozzászólások között megírhatod!